Thursday, March 12, 2009

Liverpool yakin mampu tumbangkan Red Devils


LIVERPOOL, England - Pengurus Liverpool, Rafael Benitez percaya kejayaan pasukannya membelasah Real Madrid 4-0 dalam saingan Liga Juara-Juara Eropah memberi petanda awal pasukannya mampu menumbangkan Manchester United, Sabtu ini.

Dua pasukan gergasi Liga Perdana England itu bakal bertemu buat kali kedua musim ini dan kemenangan mampu mengurangkan jurang perbezaan mata kepada tujuh jika Liverpool menang.

Benitez menegaskan, pasukannya mempunyai misi mesti menang pada perlawanan di Old Trafford nanti atau lupakan terus kejuaraan liga musim ini sekiranya mencatat keputusan selain daripada itu.

Namun kemenangan ke atas Real yang diinspirasikan Fernando Torres kelmarin boleh dianggap persiapan terbaik Liverpool sebelum berdepan United.

"Dalam menghadapi perlawanan penting yang mendatang, bermain baik seperti ketika menewaskan pasukan hebat seperti Real Madrid pastinya melegakan.

"Sebagai pengurus, mungkin ia pendekatan terbaik untuk berdepan perlawanan besar seperti ini (lawan United)," jelasnya.


Kembalinya Fernando Torres ke tahap prestasi sebenar selepas cedera membolehkan Liverpool mempamerkan persembahan yang dianggap terbaik mereka musim ini, kelmarin.

Torres lebih dulu membuka jaringan buat Liverpool sebagai gol semangat sebelum penalti dan gol cantik Steven Gerrard di samping jaringan pemain gantian, Andrea Dossena memusnahkan terus harapan Real untuk layak ke suku akhir

No comments:

Post a Comment